Wat is een minilening ?

Wat is een minilening ? U heeft er vast wel eens over gelezen of de reclames op de radio gehoord, maar wat is nu precies een minilening of ook wel flitslening genoemd ? De minilening is een leenvorm waarbij u een bedrag van onder de 1000 euro kunt lenen. Het geleende geldbedrag moet ook weer vrij snel worden terug betaald, de minilening aanbieders hanteren namelijk een korte looptijd, van ongeveer 15 of 45 dagen. Maar daarentegen gaat ook het aanvragen van de minilening snel, in het voordeligste geval kunt al binnen enkele minuten over het benodigde geld beschikken. Als u een saldodipje heeft is de minilening een prima oplossing.

Wanneer een minilening aanvragen ?

Als u nog nooit van een minilening heeft gehoord dan zult u nu misschien denken waarom zou ik een bedrag tot 1000 euro willen lenen ? Nou het zal u maar gebeuren er gaat een huishoudelijk apparaat defect welke u iedere dag gebruikt en u heeft even niet het benodigde bedrag voorhanden of u ontvangt een flinke rekening in de brievenbus welke snel betaald dient te worden dan is het wel prettig dat u tegen minimale kosten snel geld kunt lenen door middel van een minilening.

Hoe snel kan ik geld lenen ?

minileningAls u geld gaat lenen door middel van een minilening dan heeft u zeer snel het geld op uw rekening, alleen bij de eerste aanvraag duurt het wat langer dit komt omdat als u de eerste keer gaat lenen u een kopie legitimatie en een salarisstrook moet overleggen. Als u daarna nogmaals geld gaat lenen met een minilening dan kunt u deze aanvraag doen via uw mobiele telefoon gewoon via de SMS. De snelheid waarmee u het geld op uw rekening heeft staan heeft ook te maken of de door u uitgekozen minilening aanbieder een BKR-check gaat uitvoeren als dit namelijk het geval is dan zal de aanvraag logischerwijs wat meer tijd in beslag nemen dan dat er geen BKR-toetsing wordt uitgevoerd. Er zijn minilening aanbieders waar u het geld met 4 dagen op uw rekening heeft staan maar als u het geld dezelfde dag van de aanvraag op uw rekening wilt hebben dan worden er extra kosten berekend, let u hier dus goed op als u echt snel geld nodig heeft.

U moet er wel rekening mee houden dat doordat u snel wilt gaan lenen u bepaalde voorwaarden van de desbetreffende minilening aanbieder over het hoofd kunt zien en dit zou u veel geld kunnen kosten. Let er dus altijd op, hoe snel u het geld ook denkt nodig te hebben, lees de voorwaarden van de minilening aanbieder goed door!

Minilening aanbieders

Voor een minilening gaat u naar een financiële instelling welke is gespecialiseerd in het aanbieden van minileningen, wij hebben hieronder enkele minilening aanbieders voor u geselecteerd waarvan wij weten dat ze als betrouwbaar bekend staan.

AanbiederMinimaalMaximaal
Cashper€100,-€600,-Aanvragen
Ferratum€100,-€800,-Aanvragen
Lenen met advies€500,-€100.000Aanvragen
Kredietspotter€500,-€100.000Aanvragen
FX.nl - Hypotheken€1000,-€800.000Aanvragen
A-Krediet€1000,-€10.000Aanvragen

Bureau Kredietwaardigheid Registratie – BKR

In Nederland worden alle consumenten welke weleens een krediet hebben afgesloten in een elektronisch dossier geplaatst door het Bureau Kredietwaardigheid Registratie, dit wordt opgeslagen in het CKI (Centraal Krediet Informatiesysteem). Inmiddels staan daar al 9 miljoen mensen geregistreerd, u kan daarin staan met een positieve codering maar ook met een negatieve codering. Een negatieve BKR codering krijgt u als u ooit uw betalingsverplichtingen niet bent nagekomen. Kredietverstrekkers zijn verplicht om wanbetalers te laten registreren bij het BKR in Tiel. Als u dus een minilening wilt aanvragen dan kan het zijn dan de aanbieder waar u dit wilt gaan doen een BKR-check laat uitvoeren, en mocht u nou een positieve codering achter uw naam hebben staan dan is er natuurlijk geen enkel probleem, maar als u een negatieve BKR-codering heeft dan kan de aanbieder waar u de minilening aanvraagt uw aanvraag weigeren of deze aanbieder zal u hogere kosten in rekening brengen en dit kunnen eenmalige kosten zijn maar ook een hoger rentepercentage behoort tot de mogelijkheden. Lenen met een negatieve BKR-codering is wel mogelijk, maar mocht u dus weten dat u negatief geregistreerd staat dan is het raadzaam om een minilening aanbieder uit te zoeken welke geen BKR-check uitvoert.

Lenen zonder werk

Met de minilening is het ook mogelijk om geld te lenen als u geen werk heeft, het is dus mogelijk om te lenen met een uitkering. Het is echter wel zo dat u een bepaald inkomen moet hebben en dit verschilt ook per aanbieder. Geld lenen zonder werk wordt ook wel lenen zonder loonstrook genoemd en in deze crisistijd waar veel mensen geen werk hebben is deze vorm van lenen ook erg populair aan het worden. Of het verstandig is om geld te lenen als u geen werk heeft daar moet u wel goed over nadenken want zoals u weet het geldbedrag moet ook weer in een korte periode worden terug betaald.

Minilening of andere lening ?

Als u geld nodig heeft dan staat u dus voor de keuze om geld te lenen door middel van een minilening of u leent geld via aan persoonlijke lening of doorlopend krediet. Eigenlijk is het niet zo moeilijk om deze keuze te maken. Als u namelijk snel een relatief klein geldbedrag nodig heeft dan kunt u het beste een minilening aanvragen, en heeft u een flink bedrag nodig om bv een auto te kopen dan zult u een andere lening moeten afsluiten.

Geld lenen om kosten te voorkomen

Doordat u met een minilening een relatief klein geldbedrag leent is deze leenvorm ook uitermate geschikt om geld te lenen om kosten te voorkomen, hiermee bedoelen wij als u een factuur welke betaald moet worden niet op tijd kunt betalen en u weet dat als u daar te laat mee bent de deurwaarder wordt ingeschakeld met alle bijkomende kosten dan is het in dat geval goedkoper om geld te lenen met een minilening want dan zijn de kosten een stuk lager.

Als u een minilening gaat afsluiten dan moet u ook de looptijd van de desbetreffende lening goed in de gaten houden, als u namelijk te laat bent met het terug betalen van de minilening dan zal de kredietverstrekker u een flinke boete in rekening brengen en daardoor zal het lenen van een klein bedrag u evengoed een hoop geld kosten.

 

steffenWat is een minilening ?