Voorwaarden van een minilening

Als u een minilening gaat afsluiten dan zijn daar wel enkele voorwaarden aan verbonden. Wij zetten hier de belangrijkste voorwaarden van een minilening even voor u online. Een kredietverstrekker leent u een geldbedrag en wil daar bij eigenlijk geen risico lopen dat het geleende bedrag niet wordt terug betaald.

Voorwaarden minilening

Wij zetten hier de voorwaarden neer welke over het algemeen voorkomen:

– U kunt een minilening afsluiten in de leeftijd van 19 tot 70 jaar.
– U moet het geleende bedrag aan het einde van de looptijd terug betalen.
– Als u een minilening wilt afsluiten vergelijk dan eerst op internet de verschillende kredietverstrekkers en lees altijd eerste de voorwaarden goed door, want ook bij het lenen van een betrekkelijk klein bedrag is het verstandig om niet bij de eerste de beste een lening af te sluiten.
– Het is bijvoorbeeld goed te weten wat de hoogte van de boete is welke u krijgt als u onverhoopt het geleende bedrag niet kunt terug betalen. – Als dit bedrag namelijk erg hoog is dan wordt een goedkope minilening alsnog een dure grap.
– Ook kan de looptijd van de minilening bij de aanbieders verschillen, gemiddeld is de tijd dat u het geld moet terug betalen tussen de 15 – 45 dagen, dit is ook afhankelijk van de hoogte van het te lenen bedrag.

Administratiekosten minilening

Bij het afsluiten van een minilening zult u moeten nagaan of er nog administratiekosten en/of bijkomende kosten betaald moeten worden. Er zal namelijk geen rente worden berekend over het geleende geldbedrag maar de kredietverstrekker wil wel wat aan u verdienen, daarom kunnen er bij sommige aanbieders bijkomende kosten berekend worden.

Lenen met BKR-notering

U kunt ondanks dat u in het verleden uw betalingsverplichtingen niet op tijd bent nagekomen en daardoor een BKR-notering hebt gekregen toch een minilening aanvragen. Ook als u een uitkering ontvangt kunt u geld lenen zonder loonstrook. Een minilening is dus wat dit betreft erg flexibel als u snel geld wilt lenen.

Geld sparen altijd nog verstandiger

Ondanks dat de minilening of flitslening een handige leenvorm is, blijft het verstandiger om geld te sparen voor als u eens voor onverwachtse kosten komt te staan. Ook als u geld leent voor een aankoop is het in de meeste gevallen verstandiger om vooraf geld te sparen en de aankoop dus even uit te stellen. Geleend geld moet namelijk altijd worden terug betaald aan de kredietverstrekker.

steffenVoorwaarden minilening