BKR registratie verwijderen

U wilt u BKR registratie verwijderen ? Dat is mogelijk wij vertellen hier hoe u dit kunt doen. Allereerst zult u uw BKR registratie moeten opvragen om er achter te komen of u mogelijk een negatieve BKR codering heeft. Als u denkt dat u onterecht een negatieve BKR registratie achter uw naam heeft dan kunt u daar bezwaar tegen maken. Als uw bezwaar terecht is dan zal de BKR registratie ongedaan gemaakt worden en dit heeft vele voordelen voor u als consument. Een negatieve BKR registratie kan u behoorlijk in de problemen brengen, u wordt immers 5 jaar lang gezien als potentiële wanbetaler en de aanvraag voor een lening, een auto kopen zonder bkr of hypotheek zal niet in behandeling genomen worden en als uw aanvraag wel in behandeling wordt genomen dan zult u alleen tegen een hogere rente geld mogen lenen. En of de BKR codering nu rechtmatig of onrechtmatig is dat maakt voor de kredietverstrekker niets uit.

BKR registratie ongedaan maken

BKR registratie verwijderenHet kan iedereen overkomen u kunt een bepaalde periode niet aan uw betalingsverplichting voldoen en voor dat u het weet heeft u een negatieve BKR codering, u wilt dus het liefst de BKR registratie ongedaan maken. Wij laten hieronder zien wat de mogelijkheden zijn om een BKR codering te verwijderen. Het bureau krediet registratie hanteert enkele coderingen, de codering met de letter ‘A’ is waar u op moet letten.

– BKR A1 Codering – Door u te verwijderen
– BKR A2 Codering – Door u te verwijderen
– BKR A3 Codering – Door u te verwijderen
– BKR A4 Codering
– BKR H Codering

Bezwaar maken tegen negatieve BKR codering

Als u vind dat de negatieve BKR codering onterecht is dan kunt u bezwaar maken bij de financiële instelling welke u heeft aangemeld bij het BKR als wanbetaler en waardoor u nu een negatieve BKR codering heeft gekregen. Bezwaar maken tegen een negatieve BKR codering doet u door een brief te schrijven en daarin laat u weten dat u de BKR codering onterecht vind en waarom u dat vind en tevens doet u een verzoek om de negatieve BKR codering ongedaan te maken.

Geschillencommissie BKR
Als de aangeschreven financiële instellingen uw verzoek niet inwilligen dan kunt u naar de Geschillencommissie BKR of naar de Rechtbank stappen. Hiervoor zou u een advocaat kunnen inschakelen. Als u terecht een negatieve BKR codering hebt opgelopen dan kunt u deze niet laten verwijderen, de codering verdwijnt dan 5 jaar na de einddatum van uw overeenkomst.

AanbiederMinimaalMaximaal
Cashper€100,-€600,-Aanvragen
Ferratum€100,-€800,-Aanvragen
Lenen met advies€500,-€100.000Aanvragen
Kredietspotter€500,-€100.000Aanvragen
FX.nl - Hypotheken€1000,-€800.000Aanvragen
A-Krediet€1000,-€10.000Aanvragen
steffenBKR registratie verwijderen