BKR registratie opvragen

U wilt geld lenen maar eerst wilt u weten of u negatief geregistreerd staat bij het BKR te Tiel. Om er er achter te komen of u negatief geregistreerd staat zou u uw status bij het BKR op moeten vragen. Iedereen die ooit een lening heeft afgesloten staat geregistreerd bij het BKR, maar u kunt positief of negatief geregistreerd staan. U staat positief geregistreerd als u een doorlopend krediet heeft, een kredietlimiet op uw bankrekening of creditcard, maar als u een betalingsachterstand heeft dan staat u negatief geregistreerd. Als u negatief geregistreerd staat dan is het bijna niet mogelijk om een lening af te sluiten, tenzij u een klein bedrag wilt lenen en hiervoor een minilening wilt aanvragen hierbij wordt over het algemeen namelijk geen BKR-check uitgevoerd. Als u dus een lenig wilt afsluiten en wilt weten of u een negatieve BKR registratie heeft dan zult u bij het BKR dit moeten opvragen.

Op het overzicht welke u ontvangt van het BKR ziet u alle kredietcontracten welke u ooit bent aangegaan staan en daarachter staan ook de eventuele betalingsachterstanden vermeld. Als u een betalingsachterstand heeft dan staat er een letter ‘A’ van achterstand bij het desbetreffende contract, zodra de betalingsachterstand weer is ingelopen dan zal de letter ‘H’ vermeld worden deze letter staat voor Herstel.

Als u uw BKR gegevens wilt opvragen dan moet u zich wel kunnen identificeren hierdoor is ook niet mogelijk om de BKR notering van iemand anders op te vragen. Aan het opvragen van de BKR gegevens zitten kosten verbonden u betaald €4,95 voor een uittreksel van het BKR. U kunt de gegevens opvragen bij uw bank, bij de BKR in Tiel maar ook online.

BKR opvragen

BKR opvragenAls u uw BKR gegevens bij de bank wilt opvragen dan moet u een aanvraagformulier invullen en inleveren bij de balie van uw bank. U moet zich tevens identificeren en eenmalig €4,95 administratiekosten betalen. Het formulier zal door de bank naar het BKR gestuurd worden, waarna u na 7 werkdagen de gegevens thuisgestuurd krijgt.
Als u de BKR gegevens bij het kantoor in Tiel wilt ophalen dan dient u vijf dagen ervoor telefonisch een afspraak te maken met de afdeling Inlichtingen & Inzagen. U kunt hiervoor bellen op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 met telefoonnummer (0)344 – 616041. U moet zich identificeren als u de gegevens ophaalt. Ook hier betaalt u €4,95 administratiekosten.

Online BKR opvragen

Via de website van het BKR kunt u ook verschillende online pakketten bestellen, zodra u de gegevens ontvangt zult u zich ook hier voor moeten identificeren. In de envelop welke u ontvangt zit een verificatiecode waarmee u kunt inloggen op de site van het BKR waar u uw gegevens kunt inzien. Het BKR heeft 3 verschillende pakketten om uw BKR gegevens op te vragen, mijnBKR Standaard, mijnBKR Premium en met BKR Basis: overzicht op papier. Alle 3 de pakketten hebben weer andere privileges welke u kunt bekijken op de website van het BKR. Ook vind u daar alle voorwaarden van een BKR registratie.

AanbiederMinimaalMaximaal
Cashper€100,-€600,-Aanvragen
Ferratum€100,-€800,-Aanvragen
Lenen met advies€500,-€100.000Aanvragen
Kredietspotter€500,-€100.000Aanvragen
FX.nl - Hypotheken€1000,-€800.000Aanvragen
A-Krediet€1000,-€10.000Aanvragen
steffenBKR opvragen