Persoonlijke lening

De rente van een persoonlijke lening

Persoonlijke leningGeld lenen door middel van een persoonlijke lening is altijd al erg populair geweest, dit komt door de gunstige voorwaarden van deze manier van geld lenen. De persoonlijke lening wordt vaak gebruikt voor de aanschaf van een andere auto (daarom wordt deze leenvorm ook vaak een autolening genoemd) een nieuwe keuken of om wat meer financiële ruimte te hebben.

Wat is een persoonlijke lening ?

Wat is een persoonlijke lening precies ? Bij deze leenvorm krijgt u het geld meteen op uw rekening gestort, daarna gaat u iedere maand een vast bedrag aflossen, dit bedrag is opgebouwd uit de maandelijkse termijn plus de verschuldigde rente. Het rentepercentage welke u moet betalen bij de persoonlijke lening en de looptijd staan vast, u weet dus precies waar u aan toe bent, hoeveel u iedere maand moet betalen en wanneer de lening helemaal is afgelost, dit is anders dan bij het doorlopend krediet waar de rente varieert, het is dus belangrijk om voordat u een persoonlijke lening gaat afsluiten eerst de actuele rentestanden gaat vergelijken. De looptijd van de persoonlijke lening zal tussen de zes en zestig maanden liggen, na deze periode moet de lening dus zijn terug betaald. Een persoonlijke lening is één van de meest afgesloten leenvormen in Nederland.

Persoonlijke lening afsluiten

Het afsluiten van een persoonlijke lening kan op twee manieren, u kunt naar een bank gaan waar u een persoonlijk advies zult krijgen. De adviseur zal naar uw maandlasten vragen en naar het benodigde geldbedrag, deze zal dan de verschillende kredietverstrekkers vergelijken om zo een goedkope persoonlijke lening voor u te vinden. De andere manier is om een persoonlijke lening online aan te vragen, u hoeft dan de deur niet uit en u kunt zelf op zoek naar de goedkoopste kredietverstrekker, nadat u de lening heeft aangevraagd zult u de benodigde formulieren moeten opsturen en zodra de aanvraag is goedgekeurd zult u het geld op uw rekening gestort krijgen. Tegenwoordig kunt u ook kiezen om met een financieel adviseur online een afspraak te maken, u zit dan thuis en de adviseur adviseert u via uw computer of tablet.

Kredietverstrekkers persoonlijke lening

Hieronder hebben wij enkele kredietverstrekkers voor u neergezet waar u tegen een lage rente een persoonlijke lening af kunt sluiten, ook is het bij deze kredietverstrekkers mogelijk om gebruik te maken van andere leenvormen.

Hoe kan ik lenen ?

Voor veel mensen is lenen niet iets wat ze vaak doen of willen doen, maar zodra er extra geld nodig is vragen ze zich af, hoe kan ik lenen ? We beschrijven op deze pagina wat lenen via een persoonlijke lening inhoud, dit is dus misschien al een antwoord op uw vraag maar deze leenvorm moet dan wel bij uw wensen aansluiten. U kunt niet voor ieder doel een persoonlijke lening afsluiten, voor kleine bedragen is bv de minilening uitgevonden en wilt u tussentijds geld op kunnen nemen dan is het beter om een doorlopend krediet af te sluiten.

Hoeveel kan ik lenen ?

Als u geld nodig heeft dan wilt u natuurlijk weten hoeveel kan ik lenen ? Hoeveel u kunt lenen dat is afhankelijk van een aantal voorwaarden:

  • Wat zijn uw maandelijkse inkomsten ?
  • Heeft u een vast dienstverband ?
  • Heeft u een partner ?
  • Wat zijn uw overige maandlasten zoals bv van uw hypotheek ?

Op de websites van de kredietverstrekkers staan meestal al handige modules waar u deze vragen gesteld krijgt, binnen enkele seconden krijgt u een indicatie van het bedrag welke u kunt lenen. Het is wel verstandig om deze gegevens bij meerdere kredietverstrekkers in te vullen u zult zien dat er verschillende bedragen uit zullen komen, maar de vraag “hoeveel kan ik lenen ?” zal zeker beantwoord worden.

Rente persoonlijke lening

Als u een persoonlijke lening gaat afsluiten dan bent u rente verschuldigd over het geleende bedrag, de hoogte van deze rente bepaald voor een groot gedeelte uw maandlasten, het is dus verstandig om voordat u een persoonlijke lening gaat afsluiten de verschillende kredietverstrekkers gaat vergelijken, het kan u namelijk ontzettend veel geld besparen en zeker als het om een hoger geldbedrag gaat. U zult begrijpen dat er een behoorlijke winst valt te behalen als u een lage rente over de lening moet betalen. U moet dus op zoek naar een persoonlijke lening met de laagste rente! U kunt zich dan ook het beste laten adviseren door een adviseur die op zoek gaat voor u om de laagste rente op een persoonlijke lening voor u te vinden. Verder zult u de kredietverstrekkers moeten vergelijken op de voorwaarden welke ze hanteren.

Persoonlijke lening oversluiten

Als u denkt teveel rente te betalen dan kunt u uw lening oversluiten. Het kan bij het oversluiten van een persoonlijke lening voorkomen dat dit niet boetevrij mag gebeuren, de maximale boete staat op 1% van het openstaande geldbedrag, dit is dus zo terug verdiend als u bij een andere kredietverstrekker een lagere rente gaat betalen.

Laagste rente persoonlijke lening
Rentetarieven veranderen continue en ook tussen de verschillende kredietverstrekkers verschillen de rentetarieven behoorlijk, ga dus niet met de eerste de beste kredietverstrekker in zee, vergelijk voordat u gaat afsluiten u zit er namelijk een behoorlijke tijd aan vast en al die tijd moet u per maand een vast rentepercentage betalen aan de kredietverstrekker.

Looptijd

Wat is de looptijd van een persoonlijke lening ? De looptijd bij deze leenvorm kan behoorlijk variëren namelijk tussen de 6 maanden en 10 jaar. De looptijd heeft te maken met de hoogte van het geleende geldbedrag, in de meeste gevallen is het zo dat bij een hoger geldbedrag de looptijd ook langer zal zijn. U kunt er ook voor kiezen om ondanks dat u wat meer geld leent toch een kortere looptijd afspreekt in dat geval zal het maandelijks te betalen bedrag uiteraard wel hoger zijn. U kunt zich ook afvragen als de looptijd van de persoonlijke lening 120 maanden is (10 jaar) of u wel zo lang aan een lening vast wil zitten.

Voordelen persoonlijke lening

De belangrijkste voordelen van deze leenvorm hebben we hier beneden even overzichtelijk voor u op een rij gezet.

  • Vaste maandbedragen en vaste rente
  • Vast looptijd
  • Geen restschuld na het einde van de looptijd
  • Het bedrag wordt in één keer gestort

Kan ik tussentijds geld opnemen ?

Als u een persoonlijke lening gaat afsluiten dan kunt u zolang de lening loopt niet nog eens wat extra geld lenen bovenop het geleende bedrag, dit kan weer wel als u een doorlopend krediet zou afsluiten.

Ingebouwde dekking voor het overlijdensrisico
Een persoonlijke lening heeft vaak een ingebouwde dekking voor het overlijdensrisico, dit bekent dat als de kredietnemer overlijd de lening zal worden kwijtgescholden. Dit is overigens niet altijd zo dus lees hier voor altijd eerst de voorwaarden van de kredietverstrekker of dit soort regels hierin zijn opgenomen.

Ook voor het afsluiten van een persoonlijke lening geldt dat lenen altijd geld kost, het is dan ook altijd verstandiger als het mogelijk is om vooraf geld te sparen.

steffenPersoonlijke lening