Minilening

Informatie over het aanvragen van een minilening

Minilening.png

Minilening zonder BKR

Minilening zonder BKR

Minilening met BKR codering aanvragen

De koelkast gaat stuk of uw auto moet naar de garage of u wilt gewoon genieten van een vakantie er zijn genoeg redenen te bedenken waarvoor u snel geld wilt lenen. Maar als u een negatieve BKR codering heeft dan zult u bij de meeste financiële instellingen niet terecht kunnen om geld te lenen. Maar als u een BKR codering heeft kunt u wel geld lenen door middel van een minilening. De reden hiervoor is dat als u geld leent met een minilening u een relatief klein geldbedrag leent waardoor de kredietverstrekker niet zo een heel groot risico loopt. Ook de kosten welke u betaald zijn daardoor laag te noemen en dit maakt de minilening voor veel mensen ook erg aantrekkelijk.

Lenen met negatieve BKR codering

minilening zonder bkrU heeft een BKR codering gekregen doordat u ooit een betalingsachterstand heeft opgelopen, het desbetreffende bedrijf heeft u toen aangemeld bij het Bureau Krediet Registratie te Tiel. U zou in deze situatie alleen geld kunnen lenen door naar de stadsbank van lening te gaan en daar iets in onderpand te geven zoals sieraden of computers. Dit was voor enkele jaren geleden misschien het geval maar tegenwoordig kunt u ook geld lenen door middel van een minilening met een negatieve BKR codering.

Door de jaren heen is het wel wat moeilijker geworden om te lenen met een BKR codering, er wordt de laatste jaren steeds strenger gecontroleerd waardoor veel mensen niet kunnen lenen. In feite is dit ook niet erg want een BKR registratie is er natuurlijk niet voor niets, de consument wordt op deze manier tegen zich zelf beschermd voor overkreditering. Doordat de regelgeving rondom het lenen van geld is aangescherpt is het moeilijker om een minilening zonder BKR af te sluiten, de AFM (Autoriteit Financiële Markten) is verantwoordelijk voor de regelgeving rondom (mini)leningen. Mocht u nu geen minilening kunnen afsluiten door uw negatieve BKR codering dan kunt u altijd nog wachten tot in mei het vakantiegeld van 2015 zal worden gestort. Als u wilt weten hoeveel vakantiegeld u kunt verwachten dan staat hier beschreven hoe u uw vakantiegeld kunt berekenen.

Doordat de regelgeving is aangescherpt zijn ook de instellingen welke minder goede bedoelingen hadden inmiddels voor het grootste gedeelte gestopt met het aanbieden van minileningen, dus voor u als consument heeft deze regelgeving zeker een voordeel.

AanbiederMinimaalMaximaal 
Cashper€100,-€600,-Aanvragen
Ferratum€100,-€800,-Aanvragen
Lenen met advies€500,-€100.000Aanvragen
Kredietspotter€500,-€100.000Aanvragen
FX.nl - Hypotheken€1000,-€800.000Aanvragen
A-Krediet€1000,-€10.000Aanvragen

Minilening kost ook geld

Minilening afsluitenOok het lenen van geld door middel van een minilening kost geld, wij hebben hiernaast even een tabel geplaatst waarin de tarieven staan voor bepaalde bedragen welke u kunt lenen, de aanbieder waar het hier om gaat is Cashper.nl Deze instelling doet geen BKR toetsing en is een betrouwbare instelling om een minilening aan te vragen. U kunt hier terecht voor lening vanaf € 100 deze bedragen kunt u snel lenen zonder gedoe. Bij Cashper.nl weet u van te voren ook wat het u gaat kosten als u een minilening af gaat sluiten en dat is wel zo een fijn idee.

Minilening voor lagere bedragen

Zoals de naam al zegt is de minilening of het minikrediet bedoeld om kleine geldbedragen te kunnen lenen. Er zijn wel minilening aanbieders waar u ook grotere bedragen kunt lenen maar deze zijn schaars en in bijna alle gevallen zal de financiële instelling hierbij wel een BKR check uitvoeren omdat er een groter risico wordt gelopen bij het uitlenen van een hoger geldbedrag.

Grotere bedragen lenen
Als u toch een groter bedrag wilt lenen dan kunt u altijd nog een persoonlijke lening of een doorlopend krediet aanvragen, maar bij deze leenvorm wordt er wel strenger gekeken naar uw eventuele negatieve BKR codering.

steffenMinilening zonder BKR

Join the conversation

Related Posts