Minilening

Informatie over het aanvragen van een minilening

Minilening.png

Minikrediet aanvragen

Minikrediet aanvragen

minikrediet aanvragenEen minikrediet aanvragen is de manier om even wat meer financiële ruimte te hebben zo aan het einde van de maand wanneer u even een saldodipje heeft. U leent een relatief klein bedrag, u moet hierbij denken aan een bedrag tot hooguit 1000 euro maar u kunt ook 100 euro, 200 euro of 500 euro lenen en u betaald dit aan het einde van de looptijd weer terug aan de minikredietverstrekker. De looptijd van een minikrediet is vrij kort namelijk 3 maanden.

Minikredietverstrekkers

Als u een minikrediet gaat afsluiten dan kunt u dit doen bij één van de minikredietverstrekkers in Nederland. Om de minikredietverstrekker te vinden welke aan uw wensen voldoet hoeft u alleen maar even op internet te zoeken, er zijn tegenwoordig niet zo heel veel aanbieders van minikredieten meer. Toen deze leenvorm net werd geïntroduceerd toen waren er vele financiële instellingen waar je een minikrediet kon afsluiten er was destijds weinig controle en u betaalde dan ook een hoog rentepercentage over een minikrediet.

Sinds mei 2011 houdt het AFM toezicht over de minikredietverstrekkers, deze zijn dan ook verplicht een vergunning te hebben en ze mogen nog maar een maximale rentevergoeding rekenen. Voor u als consument is het er dus alleen maar beter op geworden, het lenen door middel van een minikrediet is goedkoper geworden. Al de minilening aanbieders op onze website hebben een vergunning van het AFM u weet dus dat u bij deze kredietverstrekkers geld leent en hiervoor niet de hoofdprijs zult betalen.

Hoe een minikrediet aanvragen ?

Hoe kunt u een minikrediet aanvragen ? Een minikrediet aanvragen doet u online, u gaat naar de website van één van de minikredietverstrekkers en leest daar wat de voorwaarden zijn om een minikrediet aan te vragen, u sluit deze dan natuurlijk af bij de aanbieder welke het beste bij uw wensen aansluit. U zult dus moeten kijken wat de kosten zijn van het minikrediet, deze kosten kunnen bestaan uit de rente en de administratiekosten. U zult de minikredietverstrekkers hierop moeten vergelijken er kan namelijk een verschil zitten tussen de aanbieders onderling.

AanbiederMinimaalMaximaal 
Cashper€100,-€600,-Aanvragen
Ferratum€100,-€800,-Aanvragen
Lenen met advies€500,-€100.000Aanvragen
Kredietspotter€500,-€100.000Aanvragen
FX.nl - Hypotheken€1000,-€800.000Aanvragen
A-Krediet€1000,-€10.000Aanvragen
Zodra u een minikredietverstrekker heeft gevonden dan kunt u daar een offerte aanvragen, daarna zou u het minikrediet kunnen aanvragen. U zult een kopie ID-bewijs en een bewijs van inkomsten moeten sturen naar de kredietverstrekker en deze zal dan met uw aanvraag aan de slag gaan. In de meeste gevallen zal uw aanvraag worden goedgekeurd, er zijn echter ook redenen waarom u aanvraag kan worden afgekeurd. Een reden zou kunnen zijn dat u een negatieve BKR achter uw naam heeft, de minikredietverstrekker zou in dit geval kunnen besluiten om u geen geld te lenen omdat het risico te groot is. Er zijn wel aanbieders die ondanks de negatieve BKR de aanvraag wel goedkeuren maar let u hierbij wel op de voorwaarden, deze kunnen namelijk minder gunstig zijn dan dat u geen negatieve BKR-codering zou hebben.

Geld lenen zonder papierwerk

Als u tevreden bent over de minikredietverstrekker en u wilt nogmaals geld lenen via deze instantie dan is een tweede aanvraag een stuk simpeler, u kunt dit dan via een SMS doen. Dit noemen ze ook wel geld lenen zonder papierwerk, u krijgt het bedrag wat u wilt lenen ook snel op uw rekening gestort in sommige gevallen al met 10 minuten.

Minikrediet aanvragen zonder BKR

Doordat het bij het aanvragen van een minikrediet om kleinere bedragen gaat zijn er ook minilening aanbieders die de BKR-check achterwege laten, als u dus weet dat u in het verleden niet altijd netjes aan uw betalingsverplichtingen hebt voldaan, dan kunt u beter een aanbieder zoeken die geen BKR-check uitvoert. De aanvraag van het minikrediet zal bij deze aanbieder sneller worden goedgekeurd dan dat u dit doet bij een aanbieder welke wel een BKR-check uitvoert.

Terug betalen minikrediet

Het terug betalen van het minikrediet moet na een vrij korte periode, de looptijden van deze kleine leningen zijn namelijk kort, deze variëren van enkele weken tot hooguit 3 maanden. Aan het einde van de looptijd van het minikrediet zult u het geld weer terug betaald moeten hebben, doet u dit namelijk niet op tijd dan zult u een boete krijgen en dat is natuurlijk zonde als u over een relatief klein bedrag een boete ontvangt. het lenen wordt dan ineens niet meer zo goedkoop als dat het in eerste instantie leek te zijn.

Geld lenen kost altijd geld, als u dus eerst kunt sparen voordat u een aankoop wilt doen dan is dat zeker een goedkopere oplossing!

steffenMinikrediet aanvragen

Join the conversation

Related Posts