Lening oversluiten

Bespaar veel geld door het oversluiten van uw bestaande leningen

lening oversluitenAls u al een lening afgesloten heeft en u wilt daarop besparen omdat u ergens anders een lagere rente moet betalen dan kunt u uw lening oversluiten. In veel gevallen bespaart u hiermee al tientallen euro’s per maand doordat u veel minder rente gaat betalen. Het oversluiten van uw bestaande lening gaat simpel en snel in zijn werk, maar voordat u deze stap neemt is het wel verstandig om de vele kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken en wat offertes op te vragen. Het opvragen van een offerte om uw lening te oversluiten is geheel vrijblijvend u zit dus nog nergens aan vast.

Ook loont het zeker de moeite als u meerdere leningen heeft lopen om deze samen te voegen en onder te brengen bij één kredietverstrekker, zodat u weet waar u aan toe bent qua rente en dit bespaart u veel geld op jaarbasis.

Hoe een lening oversluiten ?

Hoe kunt u uw lening oversluiten ? U vraag dus eerst enkele offertes aan deze zult u per post of per email ontvangen, zodra u uw keuze heeft gemaakt voor een goedkopere kredietverstrekker dan laat u dit weten aan deze financiële instelling deze zullen u dan een overeenkomst sturen welke u moet tekenen voor akkoord. In veel gevallen zal de nieuwe kredietverstrekker het openstaande bedrag voor u aflossen en mocht er nog een bedrag overblijven dan storten ze dit op uw rekening. Er zijn ook kredietverstrekkers die de huidige lening niet aflossen in dit geval zal u het hele bedrag op uw rekening gestort krijgen waarna u de lopende lening zelf kunt aflossen.

Lening oversluiten voor een lagere rente

De meeste mensen willen hun lening oversluiten om een lagere rente te betalen, de rente bepaald namelijk in veel gevallen de maandelijkse kosten welke u kwijt bent aan uw lening. Als u nu 10% betaald en u vind een kredietverstrekker waar u voor dezelfde lening 6% rente moet betalen dan scheelt dit enorm op het terug te betalen bedrag. Veel kredietverstrekkers zullen een lagere rente hanteren als u een hoger geldbedrag leent.

Buiten dat u natuurlijk minder rente wilt betalen over het geleende bedrag is het ook belangrijk dat u de voorwaarden van de eventuele nieuwe kredietverstrekker goed doorneemt, het gaat immers in de meeste gevallen om hoge bedragen en u wilt wel dat u dit leent bij een kredietverstrekker welke u goede voorwaarden kan bieden.

Bij onderstaande kredietverstrekker is het oversluiten van uw lening goedkoop en snel te regelen, u betaald geen extra kosten en bij Kredietspotter.nl betaald u altijd de laagste rente. Verder zullen de adviseurs van Kredietspotter.nl een gratis besparingscheck uitvoeren voor u zodat u weet dat u niet teveel zult betalen voor uw lening.
Lening oversluiten bij Kredietspotter.nl

Zijn alle leningen te oversluiten ?

U kunt iedere lening oversluiten naar een goedkopere lening, of het nu gaat om een persoonlijke lening, een doorlopend krediet een schuld op uw credit card of roodstand op uw betaalrekening. Als u een persoonlijke lening wilt oversluiten is de kans wel aanwezig dat u een boete zult moeten betalen voor het oversluiten van uw lening, dit is niet het geval bij het doorlopend krediet, de creditcard schuld of roodstand bij uw bank.

Wanneer kunt u geld besparen op uw lening ?

Hieronder hebben wij enkele situaties neergezet waar u met het oversluiten van uw leningen zeker geld kunt besparen.

  • Als u producten heeft aangeschaft op afbetaling
  • U meerdere creditcards heeft bij verschillende financiële instellingen
  • U leningen heeft lopen bij verschillende kredietverstrekkers

Als u wilt weten of u zonder kosten (boetevrij) uw persoonlijke lening kunt aflossen dan zou u de overeenkomst welke u heeft ontvangen van uw kredietverstrekker even goed moeten doorlezen, hierin staat beschreven of u boetevrij kunt aflossen. Mocht het zo zijn dat u niet boetevrij kunt aflossen dan mag de kredietverstrekker u maximaal 1% van het openstaande bedrag in rekening brengen. Aangezien u bij uw nieuwe kredietverstrekker een lagere rente gaat betalen zult u begrijpen dat deze boete binnen een korte periode weer is terug verdient.

Goedkeuring lening oversluiten

Voordat de nieuwe kredietverstrekker uw aanvraag zal goedkeuren zal deze kijken naar uw inkomsten en uitgaven, burgerlijke staat en ze zullen navraag doen of u in het verleden altijd netjes uw huidige lening heeft afgelost. Ook zal de kredietverstrekker waar u de nieuwe lening gaat afsluiten een BKR check (Bureau Krediet Registratie) uitvoeren. De kans dat uw lening wordt goedgekeurd zal toenemen als u geen extra geld wilt opnemen tijden het oversluiten van uw lening.

steffenLening oversluiten