Doorlopend krediet

Doorlopend krediet vergelijken, hoe doet u dat ?

Doorlopend kredietHeeft u voor een langere periode meer bestedingsruimte nodig ? Dan is het doorlopend krediet de ideale financieringsvorm. Maar wat zijn de voorwaarden van het doorlopend krediet ? En kan u een doorlopend krediet aanvragen in uw situatie ? Wij gaan het hier uitleggen en als u besluit een lening aan te vragen dan wilt u natuurlijk ook weten waar u dat het goedkoopst kan doen, u wilt immers lenen tegen de laagste rente, hiervoor zou u de actuele rentestanden in de gaten moeten houden.

Wat is een doorlopend krediet ?

Wat is de betekenis van het doorlopend krediet ? Dit is een financieringsvorm welke u aanvraagt als u voor een langere periode extra geld achter de hand wilt hebben, bij de aanvraag van deze lening spreekt u met de kredietverstrekker een kredietlimiet af en tot dat u het kredietlimiet heeft bereikt kunt u geld opnemen en aflossen. Het is dus de ideale leenvorm als u voor een langere tijd meer bestedingsruimte wenst. Het doorlopend krediet is flexibeler dan de persoonlijke lening doordat u tussentijds altijd nog geld kunt opnemen tot dat u aan uw kredietlimiet zit, dus stel u koopt een nieuwe keuken en leent daar geld voor en even later gaat uw auto stuk waarvoor u extra geld nodig heeft dan zou u dus het doorlopend krediet kunnen aanspreken. Over het geleende bedrag betaald u een bepaald rentepercentage en omdat de hoogte van de rente bij de verschillende kredietverstrekker verschilt is het verstandig om de doorlopend krediet verstrekkers te vergelijken. Deze leenvorm is geschikt voor een verbouwing, een duurzame uitgave en voor een periode waarin u minder inkomsten zult ontvangen. Deze leenvorm gebruikt u overigens voor de grotere bedragen als u snel een klein bedrag wilt lenen dan is de minilening een prima alternatief.

Doorlopend krediet afsluiten

Wanneer is het nu raadzaam om een doorlopend krediet af te sluiten ? De looptijd van het doorlopend krediet staat van te voren niet vast omdat u tussentijds nog geld op kunt nemen en hierdoor verlengd u dus de periode waarvoor het hele bedrag moet zijn afgelost. Het is niet echt verstandig om een doorlopend krediet af te sluiten voor dingen met een beperkte levensduur zoals een auto, u bent dan vaak nog aan het aflossen als de auto al lang vervangen is, voor dit soort zaken is de persoonlijke lening beter geschikt. Als u wilt laten uitzoeken waar u de laagste maandelijkse lasten zult betalen over het doorlopend krediet dan kunt u dit laten uitvoeren door een financieel adviseur of u kunt zelf online de kredietverstrekkers vergelijken.

Doorlopend krediet oversluiten

Het kan zomaar gebeuren dat u een doorlopend krediet heeft afgesloten en u na verloop van tijd merkt dat u bij een andere kredietverstrekker een lagere rente kunt betalen, in dat geval is de lening oversluiten een verstandige keuze. Bij het doorlopend krediet kunt u boetevrij uw lening oversluiten dus er is alleen maar winst te behalen.

Doorlopend krediet vergelijken

U moet de vele financiële instellingen welke een doorlopend krediet aanbieden vergelijken met elkaar als u de laagste rente wilt betalen, het kan u namelijk vele honderden euro’s schelen! Het vergelijken van de doorlopend krediet verstrekkers kan u zelf doen maar u kunt dit ook uitbesteden aan een adviseur, deze weten vaak precies waar u de laagste rente over het doorlopend krediet betaald.

Waar een goedkoop doorlopend krediet afsluiten ?

Wij hebben hier enkele betrouwbare kredietverstrekkers voor u geselecteerd waar van wij weten dat u niet teveel zult betalen voor uw lening.

Doorlopend krediet oversluiten

Het kan zomaar gebeuren dat u enkele jaren geleden een krediet heeft afgesloten en er nu achter komt dat u bij een andere kredietverstrekker een veel lagere rente betaald, u kan dan uw doorlopend krediet oversluiten. De meeste mensen sluiten hun krediet over omdat ze teveel rente betalen bij hun huidige financiële instellingen en dit natuurlijk zonde, in dat geval is het een stuk goedkoper om de lening over te sluiten naar een kredietverstrekker met gunstigere rentetarieven.

Doorlopend krediet berekenen

Voordat u een krediet gaat afsluiten zult u eerst moeten berekenen hoeveel u zou kunnen lenen, op de website van de kredietverstrekker staat meestal wel een handige module waar u wat basisgegevens in moet vullen de module laat u dan binnen enkele seconden zien hoeveel u kunt gaan lenen. U zult hierbij in moeten vullen wat uw bruto salaris is wat uw gezinssituatie is en of u een huur of koophuis heeft.

Rente doorlopend krediet

Zoals u zult weten betaald u over het geleende bedrag een percentage rente bij het doorlopend krediet is dit een variabele rente, we kunnen het u dan ook niet genoeg zeggen vergelijk voordat u een lening gaat afsluiten het kan u echt veel geld besparen. De rentepercentages variëren tegenwoordig van ruim 4 procent tot 10 procent u zult dus begrijpen dat dit een behoorlijk verschil kan maken op uw maandelijkse lasten.

Termijnbedrag en looptijd

Het termijn bedrag is afhankelijk van het totaal bedrag welke u opneemt, als u namelijk een groot bedrag leent dan zult u per maand meer moeten betalen dat dat het om een relatief klein bedrag gaat. Dit bepaald ook de looptijd van het doorlopend krediet, als u per maand een hoog bedrag aflost dan zal de looptijd van uw lening korter zijn.

Voordelen doorlopend krediet

Welke voordelen heeft het doorlopend krediet ? Wij hebben de voordelen even voor u online gezet.

  • U kunt doorlopend geld opnemen
  • U betaald alleen rente over het opgenomen bedrag
  • U kunt de lening altijd geheel of gedeeltelijk zonder boete aflossen

Het nadeel van deze leenvorm is dat u te maken heeft met een variabele rente waardoor deze dus ook tussentijds kan stijgen waardoor u uiteindelijk meer rente betaald over het geleende bedrag.

Anders dan bij de persoonlijke lening kunt u tussentijds altijd geld opnemen tot dat u uw kredietlimiet heeft bereikt, dit maakt deze financieringsvorm zo aantrekkelijk voor veel mensen maar hier komt ook weer het nadeel van deze leenvorm naar boven, veel mensen zullen de lening namelijk nooit af kunnen lossen doordat ze steeds krediet op blijven nemen.

Aflossingsvrij doorlopend krediet

U kunt ook een aflossingsvrij doorlopend krediet afsluiten dit betekent dat u alleen rente betaald over het geleende bedrag, bij het aflossingsvrij krediet staan de maandlasten niet vast.

Extra aflossingsmogelijkheden
Het is altijd mogelijk om extra geld af te lossen zonder dat u hier een boete voor moet betalen, dus als u een financiële meevaller heeft dan loont het zeker de moeite om uw krediet eerder af te lossen, hierdoor betaald u minder rente over de totale looptijd van de lening.

Ook bij deze financieringsvorm geldt weer dat lenen altijd geld kost, het is dus altijd verstandiger om geld te sparen en dan pas iets aan te schaffen.

Zoals met iedere leenvorm is het altijd belangrijk om te blijven vergelijken of het nu gaat om een minilening, persoonlijke lening, een doorlopend krediet, zelfs als u een kredietkaart wilt aanvragen dan gaat u kredietkaarten vergelijken.

steffenDoorlopend krediet