Minilening

Informatie over het aanvragen van een minilening

Minilening.png

Bruto netto salaris

Bruto netto salaris

bruto netto salarisAls u geld wilt lenen zult altijd uw bruto en netto salaris moeten doorgeven aan de kredietverstrekker. Geld lenen is tegenwoordig geen enkel probleem u kunt online een lening aanvragen en zeker als u geen negatieve BKR codering heeft. Maar lenen zonder loonstrook is in veel gevallen minder gebruikelijk, als u werk heeft en een lening wilt aanvragen dan zult u moeten weten wat uw bruto en netto salaris is. Maar hoe rekent u uw netto salaris uit als u alleen uw bruto salaris weet.

Netto salaris berekenen

Om er achter te komen hoeveel u over houdt moet u dus het brutoloon weten, als het brutoloon bekend is dan worden er nog de volgende belastingen en premies ingehouden.

  • Pensioenpremie
  • Levensloopregeling
  • Privégebruik auto
  • Werknemersbijdrage privégebruik auto
  • WW-premie
  • Premie ZVW
  • Vergoeding zorgverzekering
  • Loonheffing

Brutoloon
Het brutoloon is het loon wat de werkgever met u afspreekt, van het brutoloon moeten nog allerlei premies en belastingen worden ingehouden. Als de premies en belastingen van het brutoloon zijn ingehouden dan blijft het nettoloon over en dit is het salaris welke de werknemer op zijn rekening gestort krijgt.

Nettoloon
Als je van bovengenoemde belastingen en premies de percentages weet dan kun je berekenen hoeveel nettoloon je zult overhouden. Op internet staan er vele online tools waarmee u zelf het netto salaris kunt berekenen.

Het berekenen van het bruto netto salaris is wel complexer dan het berekenen van het vakantiegeld.

Als u een lening aan gaat vragen zal er ook altijd om uw bruto jaarsalaris worden gevraagd, aan de hand daarvan zal de kredietverstrekker bepalen hoe hoog het bedrag is wat u kunt gaan lenen. Bij het aanvragen van een minilening zal de minilening aanbieder een stuk soepeler zijn dan dat u een persoonlijke lening of een doorlopend krediet aan gaat vragen. Hoe hoger uw bruto en netto salaris is hoe meer geld u kunt lenen, maar leen nooit te veel, geld lenen kost namelijk altijd geld.

steffenBruto netto salaris

Join the conversation

Related Posts