Actuele rentestanden

Hoe kunt u de actuele rentestanden vergelijken

Actuele rentestandenAls u een lening wilt afsluiten dan is het verstandig om eerst de actuele rentestanden te vergelijken van de leningen, de actuele rentestanden bepalen namelijk bij een lening de hoogte van de maandelijkse aflossing. Zeker als het om een hypotheek gaat waar u voor langere tijd aan vast zit is het goed de actuele rentestanden goed in de gaten te houden. U zult begrijpen hoe hoger de lening hoe meer invloed de rente heeft, het liefst betaald u natuurlijk een lage rente over uw lening en dit kunt u bereiken door vooraf goed de rentetarieven te vergelijken.

Actuele rentestanden vergelijken

Als u de actuele rentestanden gaat vergelijken dan kunt u dit tegenwoordig online doen maar u kunt ook een financieel adviseur in de arm nemen. Als u zelf de actuele rentestanden vergelijken gaat dan zult u hier wel even de tijd voor moeten nemen, deze tijd zal zich wel snel terug verdienen aangezien één procent minder rente over een lening u al enkele duizenden euro’s kan schelen over de gehele looptijd van de lening en vooral als het om een hypotheek gaat kunt u veel winst behalen met een lage rente.

Actuele hypotheekrente

Om de actuele hypotheekrente in te zien kunt één van de vele vergelijkingssites bekijken hier worden vaak dagelijks de actuele rentestanden bijgewerkt zodat u altijd kunt zien hoeveel rente u zou moeten betalen over uw hypotheek als u deze op dat moment zou afsluiten. De rentestanden van de hypotheken zijn niet alleen belangrijk als u een nieuwe hypotheek gaat afsluiten maar het is ook verstandig om de actuele hypotheekrente in de gaten te houden voor uw bestaande hypotheek, als u namelijk een kredietverstrekker tegen komt met een lagere rente dan uw huidige rente dan is het misschien raadzaam om uw hypotheek te oversluiten naar de kredietverstrekker met de lagere rente.

Actuele rentetarieven persoonlijke lening

Bij het afsluiten van een persoonlijke lening is het ook belangrijk om de actuele rentetarieven in de gaten te houden, bij een persoonlijke lening staat de rente namelijk voor de gehele looptijd van de lening vast. Dus de rente welke u nu betaald zult u zolang de lening loopt moeten betalen, als u tussentijds een lagere rente tegen komt dan kunt u in de meeste gevallen niet boetevrij aflossen en overstappen naar de goedkopere kredietverstrekker. Als u niet boetevrij kunt aflossen dan mag er een boete worden berekend van maximaal 1% over het nog openstaande bedrag, in de meeste gevallen weegt dit dus niet op tegen de lagere rente welke u gaat betalen bij een andere kredietverstrekker.

Rentetarieven doorlopend krediet

De rente over een doorlopend krediet verschilt wel tijdens de looptijd van de lening, maar desondanks doet u er goed aan om ook hier de actuele rentetarieven te vergelijken voordat u een doorlopend krediet gaat afsluiten. De rente verschilt namelijk behoorlijk tussen de kredietverstrekkers welke een doorlopend krediet aanbieden, maar als u een doorlopend krediet heeft lopen en u ziet bij een andere kredietverstrekker een lagere rente dan bij uw huidige kredietverstrekker dan kunt u bij een doorlopend krediet altijd boetevrij overstappen.

Rente over een minilening

De rente over een minilening kunt u inzien op de website van de desbetreffende minilening aanbieder, omdat enkele jaren geleden toen deze leenvorm werd geïntroduceerd de rentetarieven erg hoog waren is de Autoriteit Financiële Markten (AFM) zich hiermee gaan bemoeien en dit heeft een gunstig effect gehad op de rentetarieven van de minilening of ook wel flitskrediet genoemd. Er zijn nu maximale rentepercentages ingesteld en ook moeten de minilening verstrekkers een vergunning hebben om een minilening aan te mogen bieden. U als consument bent nu dus beter beschermd en zal hierdoor een lagere rente moeten betalen over uw af te sluiten minilening. De minilening verstrekkers welke u op onze website kunt vinden zijn allemaal aangesloten bij het AFM, u weet dus als u een minilening gaat afsluiten dat u dit doet bij een minilening verstrekker welke zich houdt aan de regels van het AFM.

Rente over bestaande lening
U ziet hoe belangrijk het is om de actuele rentetarieven te vergelijken voordat u een lening gaat afsluiten, maar als ook u een bestaande lening heeft lopen moet u alert blijven op de actuele rentetarieven u kunt hier veel geld mee besparen. Of het nu om de actuele rentetarieven gaat van een hypotheek, een persoonlijke lening, een doorlopend krediet of een minilening….. blijft u altijd vergelijken!

Let u er overigens wel op dat u zich niet alleen door de actuele rentetarieven laat overhalen om een lening af te sluiten, ook de algemene voorwaarden zijn van belang. Zoals we al schreven is het bij een persoonlijke lening misschien verstandig om te kijken of u boetevrij mag aflossen in het geval u bij een andere kredietverstrekker een lagere rente tegen komt en de lening daardoor wilt oversluiten.

AanbiederMinimaalMaximaal 
Cashper€100,-€600,-Aanvragen
Ferratum€100,-€800,-Aanvragen
Lenen met advies€500,-€100.000Aanvragen
Kredietspotter€500,-€100.000Aanvragen
FX.nl - Hypotheken€1000,-€800.000Aanvragen
A-Krediet€1000,-€10.000Aanvragen
steffenActuele rentestanden